Tuesday, November 10, 2009

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ

ΒΡΕΘΗΚΕ ΟΤΙ Η ΕΡΥΘΡΟΠΟΙΗΤΙΝΗ ΒΟΗΘΑΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ.
Η ερυθροποιητίνη είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται εδώ και καιρό για την παραγωγή ερυθροκυττάρων σε διάφορες αρρώστιες όπως αυτές των νεφρών και του καρκίνου και έχει βρεθεί ότι έχει μια ουσιαστική ευεργετική δράση στις καταθλίψεις και φοβίες.
Σε έρευνες που γίνανε τελευταία πιστοποιήθηκε ότι η χορήγηση της βελτιώνει τον μεταβολισμό και προφυλάσει από περαιτέρω βλάβες τα εγκεφαλικά κύτταρα που ρυθμίζουν την κατάθλιψη.
Οι έρευνες αυτές που υποστηρίχθηκαν από νευρολογικές, βιοχημικές και νευροφυσιολογικές εξετάσεις καθώς επίσης και από ψυχομετρικά ευρήματα έδωσαν απόλυτα σίγουρα αποτελέσματα για το θέμα της κατάθλιψης.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης θεωρούν πλέον ότι η ερυθροποιητίνη είναι σε θέση να καλύψει αμιγώς αντικαταθλιπτικές αγωγές.
Παρόμοια αποτελέσματα και εντυπώσεις έχουμε και από ίδια πείρα σε ασθενείς που παράλληλα με άλλα προβλήματα λάμβαναν ερυθροποιητίνη και είχαν κατάθλιψη. Είναι ευχής έργο που βρέθηκε ένα ισχυρό φάρμακο για την ένδειξη της κατάθλιψης με ελάχιστες ευτυχώς παρενέργειες.

No response to “ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ”

Leave a reply

Δημοφιλή άρθρα