Tuesday, March 23, 2010

ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ

ΑΝ ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΝΑΝ ΑΝΑΙΜΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΟΛΟΥΣ.
Δεν τους ξεχνάει ποτέ. Αντίθετα κάθε καταθλιπτικός φέρνει και το δικό του ιστορικό και την δική του εξέλιξη.
Η κατάθλιψη είναι μια αρρώστια που προέρχεται από τον εγκέφαλο και η διαταραχή του επηρεάζει τους ασθενείς τελείως διαφορετικά σε προσωπικό επίπεδο.
Βέβαια αυτό οφείλεται κατά μεγάλο γεγονός στο ότι ο κάθε ένας έχει την προσωπική του ζωή, τις κοινωνικές και οικογενειακές προελεύσεις και τα δικά του βιώματα.
Πάνω στις αλλαγές αυτών και στις διαταραχές αυτών στηρίζεται η εμφάνιση των συμπτωμάτων που προκαλεί η εγκεφαλική δυσλειτουργία της κατάθλιψης.
Είναι συνεπώς απόλυτα αναγκαίο όταν μιλάμε για την κατάθλιψη να είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται για μία νόσο με πάρα πολλά πρόσωπα και κάθε φορά πρέπει το κάθε αυτό «πρόσωπο» να εξετάζεται διαφορετικά έτσι ώστε να μην γίνονται λάθη και να κερδίζει την θεραπεία που χρειάζεται.
Είναι απαραίτητο όποιος ασχολείται με αυτήν την δουλειά να το γνωρίζει αυτό και να ξέρει ότι ακόμα και η ίδια μορφή της κατάθλιψης στο ίδιο πρόσωπο ενδεχομένως να αλλάζει πολλές φορές.
Για αυτόν τον λόγο κάθε φορά που ερχόμαστε σε επαφή με έναν καταθλιπτικό ασθενή πρέπει να έχουμε την υπομονή να ακούμε την ιστορία του και στις σκέψεις του.

No response to “ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ”

Leave a reply

Δημοφιλή άρθρα