Wednesday, March 24, 2010

Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΤΟΥ «ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥ»

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ «ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ» ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ «ΧΑΜΕΝΟΣ».
Αυτό εδώ το πράγμα δεν ισχύει για την κατάθλιψη. Η κατάθλιψη ενεργεί και «βλέπει» το γεγονός και όχι την κοινωνική ή όχι καταξίωση. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν ξεχωρίζει πρόσωπα.
Σε αυτήν την κατάσταση αυτό που έχει ιδιαίτερα ειδικό βάρος είναι οι άμυνες του οργανισμού και τα προσόντα του χαρακτήρα να κρατάει σταθερά το τιμόνι της ζωής του.
Συνήθως οι πολύ επιτυχημένοι άνθρωποι στην τεράστια προσπάθεια που κάνουνε για να ολοκληρώσουν την καριέρα τους χάνουν πολλά από αυτά τα ιδιαίτερα προσόντα τους και έτσι είναι ευάλωτοι στην κατάθλιψη.
Και βέβαια δεν θέλουν και να το παραδεχτούν οι ίδιοι γιατί η απώλεια τέτοιου ελέγχου στους κύκλους τους είναι σύμπτωμα αποτυχημένου και έτσι συνεπώς πρέπει να κρύβεται με μεγάλη επιμέλεια.
Το επιπλέον αυτό στρες οδηγεί σε σπασμωδικές ενέργειες σε προσωπικό επαγγελματικό και κοινωνικό κύκλο οδηγώντας έναν φαύλο κύκλο μοναξιάς και έλλειψη συμπαράστασης.
Από εκεί και πέρα η εμφάνιση της οξείας συμπτωματολογίας της εμφάνισης της κατάθλιψης είναι θέμα συντόμου χρόνου.

No response to “Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΤΟΥ «ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥ»”

Leave a reply

Δημοφιλή άρθρα