Tuesday, April 13, 2010

ΤΟ ΧΡΟΝΙΟ ΣΤΡΕΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΕΣ.
Παρατηρώντας ευρήματα που γίνανε σε αυτοψίες εγκεφάλων αυτοχείρων βρέθηκε να υπάρχουν αυξημένες αλλοιώσεις στον ιππόκαμπο και μάλιστα με χρόνια διαταραχή του λεγόμενου άξονα του στρες.
Αναθεωρώντας συμπεριφορές των αυτοχείρων καθώς επίσης και βιογραφικά κομμάτια από την νεαρή τους ηλικία, την διαπαιδαγώγηση τους, φίλους, δασκάλους ή και συμπεριφορά τον γονιών καθώς επίσης και του περιβάλλοντος προς αυτά βλέπουμε ότι ακριβώς το διαρκές στρες φέρνει μια αλλοίωση στον εγκέφαλο που αρχίζει σαν οργανική αιτία με μια τραυματική διάθεση και ανικανότητα για οποιοδήποτε προγραμματισμό.
Οι καταθλιπτικοί λόγω αυτών των ιδιοτήτων κοιμούνται άσχημα, ξυπνάνε το πρωί, δεν μπορούνε να αντιμετωπίσουνε τις πιέσεις της καθημερινότητας και μερικές φορές φτάνουν και στην αυτοκτονικότητα.
Γενικά η κατάθλιψη, οργανικά εξελισσόμενη είναι μια αναισθησιοποίηση της ψυχής και πάρα πολλοί ασθενείς για αυτόν τον λόγο δεν θέλουν να κάνουν τίποτε, δεν θέλουν να σκέφτονται, δεν θέλουν να αισθάνονται, να μην λαμβάνουν τίποτα υπόψη τους απλώς να υπάρχουν μέχρι να έρθει ο από μηχανής θεός να τους δώσει την λύση για το υφιστάμενο πρόβλημα.
Όταν αυτό δεν συμβαίνει εξελίσσεται η αυτοκτονικότητα.

No response to “ΤΟ ΧΡΟΝΙΟ ΣΤΡΕΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ”

Leave a reply

Δημοφιλή άρθρα