Monday, October 4, 2010

ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ


ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΤΡΙΚΥΚΛΙΚΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΦΘΗΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ.Βέβαια τα τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά έχουν εκτοπιστεί σε μεγάλο βαθμό από κάποια καινούρια φάρμακα τους λεγόμενους εκλεκτικούς υποδοχείς επαναπρόσληψης της σεροτονίνης.
Με τα φάρμακα αυτά καταφέρνει κανείς και ανεβάζει μέχρι 10.000 φορές περίπου περισσότερο την συγκέντρωση της σεροτονίνης στις συνάψεις των εγκεφαλικών κυττάρων με αποτέλεσμα να έχουμε μια πάρα πολύ καλή αντιμετώπιση όλων των μορφών κατάθλιψης.
Το ευχάριστο είναι ότι αυτά τα φάρμακα δεν προκαλούν ούτε διαταραχές της προσωπικότητας ούτε δημιουργούνε εξάρσεις. Μόνο για νεαρά άτομα και για μακρύ χρονικό διάστημα πολλές φορές εμφανίζουν διαταραχές της σεξουαλικής λειτουργίας και προσθέτουν βάρος.
Πέρα από αυτές τις δύο ομάδες υπάρχει και μια άλλη μεγάλη που είναι τον τελευταίο καιρό σε εξέλιξη και έρευνα η οποία επηρεάζει ταυτόχρονα τρεις από τους νευροδιαβιαβαστες, την σεροτονίνη, την νοραδρεναλίνη και την ντοπαμίνη.
Και κατά κάποιο τρόπο εξισορροπεί την διαταραχή που υπάρχει στην κατάθλιψη στον άξονα του στρες.
Γενικά η φαρμακευτική αγωγή είναι πολύ ουσιώδης και λύνει προβλήματα πάρα πολύ μεγάλα και ιδιαίτερα όταν η διαταραχή της κατάθλιψης βρίσκεται στην αρχή της ασθένειας.

No response to “ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ”

Leave a reply

Δημοφιλή άρθρα