Wednesday, December 15, 2010

ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΡΟΣ

ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΚΑΘΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΑΝ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΚΑΘΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΙΛΛΗΜΑ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟ ΟΥΑΛΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ.
Στην εν λόγω περιοχή γίνανε 17 αυτοκτονίες μεταξύ νεαρών παιδιών 16 και 20 ετών τα οποία πολλά ήτανε συγγενείς μεταξύ τους.
Όπως αναφέρει η εκεί αστυνομική διεύθυνση μάλλον πρόκειται για «ιστοσελίδες» κοινωνικής επιρροής όπου οι νεαροί χρήστες ανταλλάσσουν απόψεις μεταξύ τους.
Ο αστυνομικός διευθυντής που έκανε εκεί τις έρευνες απέδωσε τις αυτοκτονίες σε μια σειρά παραγόντων που είχαν επηρεάσει τους συγκεκριμένους νέους όπως οικογενειακά προβλήματα και προβλήματα σχέσεων.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας της Βρετανίας στα οποία σημειωτέων δεν περιλαμβάνονται τα τελευταία κρούσματα ο δείκτης των αυτοκτονιών στην Ουαλία είναι ψηλότερος από τον αντίστοιχο στην υπόλοιπη χώρα. Συγκεκριμένα πρόκειται για 19,4 ανά 100.000 άτομα ενώ στην Σκωτία είναι 17,4.
Πρόκειται δηλαδή για μια αυξημένη αυτοκτονικότητα όπως λέμε στην εν λόγω περιοχή η οποία πολλαπλασιάζεται μέσω των ειδήσεων που μεταδίδονται ή ψηφιακά ή από στόμα σε στόμα.
Πάντως για μια ακόμη φορά φαίνεται ότι η αυτοκτονία έχει σχέση με αυτό που λέμε μετάδοση της «κακής» είδησης.

No response to “ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΡΟΣ”

Leave a reply

Δημοφιλή άρθρα