Monday, December 20, 2010

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ

Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΘΕΤΗ.
ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ Η ΦΑΡΜΑΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΑΦΗ ΟΡΙΑ ΣΤΟ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΜΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ.
Ο στόχος κάθε ιατρικής περίθαλψης σε ότι αφορά την κατάθλιψη είναι ένας. Πρόκειται για την βελτίωση των συμπτωμάτων του ασθενούς και επαναφορά του στην φυσιολογική ζωή έτσι που να μπορέσει να συνεχίσει την ύπαρξη του μέσα στην κοινωνία.
Δυστυχώς πολλές φορές υπάρχει σε αυτό ένας πόλεμος μεταξύ ψυχοθεραπευτών και ψυχιάτρων. Η αλήθεια είναι ότι χρειάζονται και οι δύο. Περισσότερο όμως πρέπει να καταλάβουν και οι δύο ομάδες ότι όταν έχουμε την εμφάνιση μιας καταθλιπτικής συνδρομής σήμερα είναι απαραίτητη η συνεργασία και των δύο κλάδων.
Πρωτίστως όμως χρειάζεται η φαρμακοθεραπεία, ιδιαίτερα στις βαριές μορφές και εφόσον φτάσει σε κάποιο επίπεδο απόδοσης τότε συνδυάζεται και με την φυσικοθεραπεία. Αντίθετα η ψυχοθεραπεία πρέπει να περιμένει από τα φάρμακα να κατεβάσουν τις αιχμές της κατάθλιψης έτσι που να γίνει εύκολη και η προσέγγιση του ασθενούς.
Εάν ο ασθενής δεν αντιδρά καθόλου, είναι σαν άψυχο πράγμα τότε είναι αδύνατη και η εφαρμογή της ψυχοθεραπείας.
Η ψυχοθεραπεία όμως είναι δυνατή σαν μέσο της χρόνιας αποθεραπευθείσης κατάθλιψης προκειμένου να υπάρχει μια στάνταρ διατήρηση της καλυτέρευσης των συμπτωμάτων.

No response to “ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ”

Leave a reply

Δημοφιλή άρθρα