Friday, October 21, 2011

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

ΜΙΑ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΈΡΕΥΝΑ, ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΈΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΟΥΡΛΙΝ ΒΙΓΚΕΝ, ΈΦΕΡΕ ΣΤΟ ΦΩΣ ΝΕΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
Κατά τον Γερμανό καθηγητή, ο οποίος ανέπτυξε μια έρευνα σε περίπου πεντακόσια εκατομμύρια ανθρώπους, πιστοποιήθηκε ότι η κατάθλιψη και η γενικευμένη αγχώδης διαταραχή απειλεί ή πλέον είναι μόνιμος συνοδός στους μισούς Ευρωπαίους περίπου.
Η δύσκολη, μερικές φορές, αναγνώριση της και άμεση αντιμετώπιση της, έχει σαν αποτέλεσμα την αλματώδη αύξηση της με στόχο την ανάπτυξη άλλων ασθενειών ή και την εμφάνιση της αυτοκτονικότητας.
Ο Γερμανός καθηγητής, που ασχολείται χρόνια με το θέμα, επισημάνει ότι είναι άμεση ανάγκη η πιο έγκυρη αντιμετώπιση, αναγνώριση των συμπτωμάτων και κυρίως η φαρμακοθεραπεία.
Αν και στο τελευταίο τομέα είχε να πει πως φαρμακευτικές εταιρείες, λόγω της μειωμένης κερδοφορίας που τυχόν παρουσιάζεται εξαιτίας των αναποτελεσματικών ερευνών και της δράσης των διαφόρων ψυχοφαρμάκων, δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το γεγονός, έτσι ώστε στο τομέα της θεραπείας να υπάρχει μια αρκετά μεγάλη «τρύπα».
Γενικά ο καθηγητής επισημαίνει ότι πρέπει να φροντίσει κανείς από μόνος του, εφόσον παρουσιαστούν συμπτώματα έγκαιρα, να πάει στον ειδικό και να έχει μαζί του την συνεργασία που πρέπει προκειμένου να αποφευχθεί η δυσάρεστη εξέλιξη.

No response to “ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ”

Leave a reply

Δημοφιλή άρθρα