Thursday, November 3, 2011

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΈΚΦΡΑΣΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ.
Παρόλα αυτά, η αφορμή για την αύξηση της ή για την εμφάνιση της αποτελεί τακτικά η διαταραχή της κοινωνικής ομάδας, στην οποία βρίσκεται ο ασθενής.
Τα χαρακτηριστικά του να ανήκεις σε μια κοινωνική ομάδα είναι πρώτον να σε αποδέχεται η κοινωνική ομάδα σαν μέλος και κατά δεύτερο λόγο η όλη σαν δράση και η ύπαρξη να ανταποκρίνεται στις αρχές της ομαδοποιημένης αυτής της εμφάνισης και κοινωνικής εκπροσώπησης που έχει σαν άτομο.
Πολλές φορές, οι ασθενείς από λάθος, δυσνόητη ή αρκετές φορές από στοχοποίηση βρίσκονται σε μια διαταραχή των σχέσεων αυτών.
Εκεί σε αυτόν το τομέα ακριβώς, επειδή υπάρχει το προηγούμενο της εγκεφαλικής δυσλειτουργίας, υπάρχει παρερμηνεία του όλου γεγονότος, το οποίο τακτικά εκφράζεται με μια επιδείνωση του καταθλιπτικού συνδρόμου.
Έτσι λοιπόν ο θεράπων ιατρός, είναι πάντοτε υποχρεωμένος, μεταξύ των άλλων, να λαμβάνει υπόψη του και την κατάσταση της ομάδας, κοινωνικής, οικογενειακής ή προσωπικής που περιβάλλει τον ασθενή, και αν μπορεί να ζητάει την βοήθεια τους στην θεραπεία του.

No response to “ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ”

Leave a reply

Δημοφιλή άρθρα