Tuesday, September 29, 2009

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΕΝΑ ΘΗΡΙΟ ΠΟΥ ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ

ΜΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΙΝΔΥΝΟ Ν°1. ΤΟ ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ ΔΑΜΑΖΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΑΓΩΓΗ.
Στην αμερικάνικη ψυχιατρική μετράνε τα πάντα. Με την λογική ότι οι αριθμοί δεν πέφτουν έξω ποτέ, μετράνε λοιπόν τα πάντα και ανάλογα με τα αποτελέσματα αντιδρούν.
Έτσι λοιπόν όταν είδαν τον αριθμό των καταθλιπτικών ασθενών να αυξάνεται περίπου κατά 40% την τελευταία 20ετία τρόμαζαν και αντιδράσανε. Ψάξανε περισσότερο και είδαν ότι κάθε 6ºς φοιτητής τους έχει μια περίθαλψη αναγκαία κατάθλιψη, 44-70 δισεκατομμύρια δολάρια διαφυγόντα κέρδη λόγω νοσηλείας. Μετά τα αποτελέσματα αυτή η διεθνής ιατρική κοινότητα μπήκε στην περιέργεια να δει και τι γίνεται με την κατάθλιψη και στις χώρες του τρίτου κόσμου. Η έκπληξη ήταν τεράστια όταν και εκεί διαπιστώθηκε ότι κατάθλιψη και καρδιοαγγειακά νοσήματα είναι στην πρώτη γραμμή νοσηρότητας.
Έτσι φτάνει κανείς στο συμπέρασμα ότι η κατάθλιψη δημιουργεί έναν βαθμό νοσηρότητας ανάλογο με την τύφλωση και την παραπληγία.
Για αυτό τον λόγο σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν δημιουργηθεί διακρατικές οργανώσεις και μηχανισμοί με προϋπόθεση την καταπολέμηση της σε γενικό και προσωπικό επίπεδο.

No response to “ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΕΝΑ ΘΗΡΙΟ ΠΟΥ ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ”

Leave a reply

Δημοφιλή άρθρα