Tuesday, December 1, 2009

Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΣΑΝ ΜΥΣΤΙΚΟ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΦΟΣΤΕΡ ΓΟΥΑΛΑΣ.
Ο Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας ένας Αμερικάνος πολλά υποσχόμενος νέος συγγραφέας μετά από 20 χρόνια κατάθλιψη, αυτοκτόνησε πρόπερσι.
Η ζωή του Γουάλας ήταν όλη ένα μυστικό. Σε όλη του την ζωή έκρυβε την κατάθλιψη από την οποία έπασχε.
Ο Γουάλας ήτανε ένας μαθητής πρότυπο. Πήγαινε σε καλό σχολείο, ήτανε από τους πρώτους με μεγάλη επιτυχία. Στα 14 με 15 άρχισε να παίζει τένις υψηλού επιπέδου έως που προτάθηκε για επαγγελματίας και γενικά όλη του η ζωή φαινότανε "ροζ".
Δεν ήταν όμως έτσι. Η μεγάλη του κατάθλιψη την οποία δεν φανέρωνε και πουθενά, τον οδήγησε να διακόψει το σχολείο να πάει σε ένα νοσοκομείο για θεραπεία και να εργαστεί μετά σαν οδηγός σχολικού λεωφορείου. Για τα προβλήματα του δεν μιλούσε ποτέ και προσπαθούσε να τα παλέψει όλα με διάφορα φάρμακα κυρίως αντικαταθλιπτικά. Το 2007 μετά από έντονες παρενέργειες των φαρμάκων αναγκάστηκε με την συμβουλή του γιατρού του να διακόψει την θεραπεία. Σαν συγγραφέας έγραψε ένα μυθιστόρημα "Η ατελείωτη ψυχαγωγία" όπου αναφέρει τα εξής χαρακτηριστικά : Δεν μιλάμε απλώς για κατάθλιψη, μιλάμε για κάτι γκρίζο. Πάρα πολύ γκρίζο. Δεν πρόκειται για γεγονός που κάτι με πονάει.

No response to “Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΣΑΝ ΜΥΣΤΙΚΟ”

Leave a reply

Δημοφιλή άρθρα