Thursday, December 3, 2009

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΥΜΙΚΟΎ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ 2009 ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΤΟΣΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΑΠΕΡΑΜΕΝΤΟΥ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ.
Η ανησυχία που προκαλούν οι αυξημένες απόπειρες αυτοκτονίας περίπου στο ένα εκατομμύριο το χρόνο όπου υπολογίζονται τουλάχιστον οι αυτοκτονίες ανησύχησαν ιδιαίτερα τους ψυχιάτρους όλου του κόσμου. Στην προσπάθεια να βρουν στοιχεία για το τι επηρεάζει την μία ή την άλλη κατάσταση έγινε μια πολυκεντρική έρευνα σε χώρες της Ευρώπης κυρίως Ιταλία, Ουγγαρία και στην Αμερική όπου από κοινού μαζευτήκανε τα στοιχεία όπου η επεξεργασία των οποίων έδωσε πάρα πολλά σημαντικά στοιχεία.
Βασικό ρόλο στην τάση αυτοκτονίας παίζει η προσωπικότητα.
Πέραν τούτου ένα δεύτερο ουσιαστικό ρόλο παίζουν τα συναισθηματικά στοιχεία του θυμικού χαρακτήρα που έχει ο καθένας.
Σε συνδυασμό αυτά τα δύο με τις επιβαρύνουσες περιβαλλοντολογικές καταστάσεις οδηγούν σε μια έξαρση των συμπτωμάτων ιδιαίτερα σε αυτούς που έχουνε μια διπολική η μονοπολική ψύχωση καταθλιπτικού χαρακτήρα.
Δηλαδή για να το πούμε πιο απλά, ναι μεν υπάρχει η ένταση, υπάρχει και η ασθένεια αλλά και η προδιάθεση με βάση τον νευρολογικό και ψυχιατρικό κουστούμι του καθενός παίζει μεγάλο ρόλο.
Έτσι λοιπόν αυτό μας οδηγεί σε περιπτώσεις που έχουμε τέτοιου είδους αποκλίσεις σε χαρακτήρα προσωπικότητας ή την ύπαρξη ακόμα μιας τέτοιας καταθλιπτικής μονοδιάστατης η πολυδιάστατης διαταραχής πρέπει έγκαιρα να γίνουν όλες οι εξετάσεις προκειμένου να αποφευχθεί μια αυτοκτονικότητα.

No response to “ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΥΜΙΚΟΎ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΟΤΗΤΑ”

Leave a reply

Δημοφιλή άρθρα