Monday, October 25, 2010

Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ¼ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΑΓΧΩΔΕΙΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΗ ΑΙΤΙΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙ ΣΕ ΕΛΑΦΡΩΣ ΠΙΕΣΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ.Το αποτέλεσμα είναι να αυξάνονται οι ψυχικές ασθένειες συνεχώς και κάθε τρίτος περίπου να είναι τώρα κατά διαστήματα σε ψυχοθεραπευτική αγωγή. Οι ψυχικές ασθένειες προκαλούν μεγάλη επιβάρυνση στα άτομα, στις οικογένειές τους και στις κοινότητες ενώ παράλληλα είναι ένα κύριο στοιχείο για την μειωμένη απόδοση που εμφανίζουν στην δουλειά τους.
Σε αυτό ακριβώς το σημείο επικρατεί ένας νέος όρος ο λεγόμενος «σύντροφος του γραφείου». Πρόκειται για έναν άντρα ή συνάδελφο συνήθως αυτόν που είναι στην διπλανή θέση ή στο διπλανό γραφείο οι οποίοι αναλαμβάνουνε «ψυχοθεραπευτικά» να εξυπηρετήσουν τον συνάδελφό τους και αντίστροφα.
Πρόκειται δηλαδή για μια παραλλαγή της παλιάς ελληνικής γειτονιάς ή του κλασσικού καφενείου που κάτω από ένα δέντρο τα λέγανε δύο πίνοντας τον καφέ προκειμένου να αντέξουν την φτώχεια και την δυστυχία.
Εδώ τώρα απλώς συζητάνε να τους φύγει το άγχος για το επίπεδο ζωής που με τόσο κόπο κατέκτησαν.

No response to “Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ”

Leave a reply

Δημοφιλή άρθρα