Monday, November 15, 2010

ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ

ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ. ΟΣΟ ΠΙΟ ΤΑΚΤΙΚΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
Ήδη ζούμε σε μια κοινωνία όπου ο αριθμός των καταθλιπτικών ασθενών είναι σε αναλογία υπεράριθμος για τους υπάρχοντες γιατρούς που μπορούν να κουράρουν αυτήν την αρρώστια. Εκείνο όμως που πρέπει να ξέρουμε επιπλέον είναι ότι στην κατάθλιψη μεγάλο ρόλο παίζει η συχνότητα εμφάνισης των καταθλιπτικών επεισοδίων. Και για να μπορέσει κανένας να έχει μια σαφή απάντηση για αυτό πρέπει να έχει επαφή με τον ασθενή που δεν είναι πάντοτε κάτι το ιδανικό.
Κατά κανόνα έξι με εφτά χρόνια είναι η διάρκεια μεταξύ πρώτου και δευτέρου επεισοδίου για έναν ασθενή που είναι σε περίθαλψη και μετά αυτό αυξάνεται συνεχώς. Μέχρι να φτάσει σε μια σχεδόν μη αναστρέψιμη κατάσταση.
Ο λόγος που γίνεται αυτή η εξέλιξη είναι το ότι η ίδια η νόσος προκαλεί τέτοιες αλλοιώσεις στον εγκέφαλο που με την σειρά τους δημιουργούνε νέα επεισόδια κατάθλιψης για να δημιουργήσουνε νέες αλλοιώσεις και έτσι συνεχίζετε ένας φαύλος κύκλος χωρίς τέλος.
Η θεραπεία της κατάθλιψης πλέον δεν περιορίζεται μόνο στα φάρμακα ή στην ψυχοθεραπεία αλλά πρέπει να ολοκληρώνεται και από νέες ανακαλύψεις που βοηθάνε στον τομέα αυτό όπως είναι η ηλεκτροθεραπεία και η μαγνητοθεραπεία.

No response to “ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ”

Leave a reply

Δημοφιλή άρθρα