Friday, November 19, 2010

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ

ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΕΝΑ «ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟ» ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ.
Με την έννοια αντίσταση στην ινσουλίνη εννοούμε την κακή διαχείριση του σακχάρου στο αίμα, εν προκειμένω η ινσουλίνη δεν απορροφάται στους μυς ή αλλού που πρέπει, ενώ παράγεται αυξημένη από το πάγκρεας και το ήπαρ έτσι ώστε να ανέρχονται σε πάρα πολύ υψηλό σημείο το σάκχαρο και τα τριγλυκερίδια στο αίμα.
Η κατάσταση αυτή δημιουργεί μια σειρά από συμπτώματα αλλά κυρίως εμφανίζεται σαν κατάθλιψη με σύγχυση εγκεφάλου, αίσθημα κόπωσης, και φουσκώματα στο στομάχι.
Εάν δεν ληφθεί έγκαιρη μέριμνα, βέβαια το σάκχαρο αυξάνεται συνεχώς και διογκώνεται η κατάθλιψη.
Εάν πάλι από την άλλη μεριά η έγκαιρη ιατρική τοποθέτηση με σιγούρεμα της διάγνωσης και άμεση θεραπεία σε ότι αφορά την υπερέκκριση και συγκέντρωση της γλυκόζης στο αίμα με φάρμακα και δίαιτα τότε τα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ καλά. Αποκαθίσταται και η κατάθλιψη σε αυτήν την περίπτωση χωρίς να χρειαστούν περαιτέρω φάρμακα.
Εκείνο που χρειάζεται βέβαια είναι επιμελημένη αυστηρή δίαιτα διότι κατά κύριο λόγο οι εκρήξεις της κατάθλιψης έρχονται μετά από γεύματα πλούσια σε υδατάνθρακες πάνω από 30% και με μια έντονη υπνηλία, διότι μειώνονται κάποιες ουσίες οι ορεξίνες, οι οποίες επιδρούν στην ομαλοποίηση του μεταβολισμού στον εγκέφαλο.
Γενικά στην κατάθλιψη πρέπει πάντοτε να προσέχουμε την δυνατότητα της «αντίστασης» στην ινσουλίνη.

No response to “ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ”

Leave a reply

Δημοφιλή άρθρα