Monday, December 20, 2010

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΑΝ ΛΥΤΡΩΣΗ

ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΑ ΣΕ ΕΛΛΙΠΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΜΕΤΑΤΡΑΥΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΕΣ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΟΤΗΤΑ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση του Γερμανού ποδοσφαιριστή Ρόμπερντ Ενκε. Πρόκειται για έναν 32χρονο όπου πριν 3 χρόνια έχασε την κόρη του από την επάρατη νόσο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αναπτυχθεί μια πολύ έντονη κατάθλιψη για την οποία μάλιστα ο διεθνής Γερμανός ποδοσφαιριστής είχε επισκεφθεί και ψυχίατρο που του έδινε αγωγή.
Παρότι τελούσε υπό παρακολούθηση τόσο του γιατρού όσο και ειδικού ψυχολόγου ακόμα και της ιδίας συζύγου του που τον ακολουθούσε κατά βήμα ο Γερμανός ποδοσφαιριστής αυτοκτόνησε πέφτοντας στις ράγες του τρένου αφού είχε αφήσει ένα σημείωμα στο αυτοκίνητο του όπου εξηγούσε τις αιτίες της απόφασης του.
Είναι γνωστό από επιστημονικές έρευνες ότι η αυτοκτονικότητα έχει μεγαλύτερη επικινδυνότητα στους άνδρες νεαρής ηλικίας και ιδιαίτερα σε περιπτώσεις μετατραυματικού σοκ.
Η περίπτωση του Γερμανού ποδοσφαιριστή έρχεται να το επιβεβαιώσει και να μας υποδείξει ότι πρέπει πλέον σε αυτές τις περιπτώσεις να τις αντιμετωπίζουμε με μεγάλη προσοχή και ιδιαίτερη σοβαρότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρότι έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή και τελούσε υπό ιατρική παρακολούθηση δεν κατάφερε να αποφύγει την αυτοκτονία.

No response to “Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΑΝ ΛΥΤΡΩΣΗ”

Leave a reply

Δημοφιλή άρθρα