Thursday, December 2, 2010

ΠΟΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ;

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΙΜΑ.
Η έρευνα ισχυρίζεται ότι όντως καμία φορά υπάρχει πληθώρα και γρήγορη τοποθέτηση αντικαταθλιπτικών φαρμάκων σε ελαφρά στάδια της κατάθλιψης όμως δεν είναι πάντοτε σταθερό το σημείο της αφετηρίας.
Ουσιαστικά η έρευνα αυτή δεν προσέφερε τίποτα περισσότερο γιατί ναι μεν στην ελαφριά μορφή κατάθλιψης με μια κάποια εξέταση που γινόταν σχετικά με το στάδιο που βρίσκεται ο ασθενής έδειξε ότι τα αντικαταθλιπτικά που χρησιμοποιούνται ελαφρά υπερέχουν των άλλων εικονικών φαρμάκων, αλλά στην βαριά κατάθλιψη υπήρχε μια ουσιαστική διαφορά και μάλιστα έδωσε την σκέψη μήπως η αναστολή σε ότι αφορά την γρήγορη αποκατάσταση με αντικαταθλιπτικά θα πρέπει να την ενισχύσουμε με την άμεση.
Φαίνεται ότι στον σημερινό τρόπο ζωής όπως υπάρχει και όπως γίνεται πλέον εφόσον εμφανιστεί η κατάθλιψη, ο θεράπων γιατρός δεν έχει το περιθώριο της συνδιαλλαγής με τον ασθενή για το τι θα πάρει, πόσο θα πάρει και αν θα πάρει.
Θα πρέπει γενικευμένα να προσέχει και να θεραπεύει την κατάθλιψη άμεσα.

No response to “ΠΟΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ;”

Leave a reply

Δημοφιλή άρθρα