Friday, July 29, 2011

Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗΣ ΥΠΕΡΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΟΙ ΈΡΕΥΝΕΣ ΠΟΥ ΈΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ ΠΛΕΟΝ ΙΔΑΝΙΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ·ΌΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ ΈΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΥΠΕΡΔΙΕΓΕΡΣΗ.

Η υπερδιέγερση αυτή είναι σε ένα συγκεκριμένο σημείο ως τη λεγόμενη περιοχή 25 ή περιοχή Brodmann, η οποία φαίνεται στις εξετάσεις ότι υπερδιεγείρεται όταν υφίσταται καταθλιπτικές σχέσεις. Μάλιστα, σαν φάρμακο για την περίπτωση αυτή, πολλές φορές έχει βρεθεί η αποστολή της διέγερσης αυτής όταν αυτή κατορθώνεται και με εντελώς φυσικά μέσα όπως είναι η εξωτερική χαρά, η σκέψη και η ενασχόληση με άλλα πράγματα.
Βέβαια σήμερα, τα πράγματα έχουν προχωρήσει πάρα πολύ και, πλέον, δια της μεθόδου του μαγνητικού ερεθισμού στην εν λόγω περιοχή, μπορεί κανένας να «καταστείλει» τις «εκρήξεις» που γίνονται στην περιοχή της λευκής ουσίας εκεί πέρα έτσι ώστε να εξαλείψει το φαινόμενο της κατάθλιψης.
Σε ορισμένες έρευνες που έγιναν μαζί με το πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, επιχειρούν κυρίως και έχουν βρει τη λύση, ότι ερεθίζοντας την εν λόγω περιοχή ή προκαλώντας την αναστολή των διεγέρσεων που μεταβιβάζονται με τη λευκή ουσία, να έχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα στην κατάθλιψη.
Βλέπουμε δηλαδή, ακόμη μια φορά ότι αυτά τα οποία παλιά ονομάζαμε γενικά «ψυχολογικά», στην ουσία είναι εγκεφαλικές δυσλειτουργίες, οι οποίες μπορούν από τον σύγχρονο γιατρό να τροποποιηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε ο άνθρωπος να γίνει πιο ευτυχισμένος και δραστήριος.

No response to “Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗΣ ΥΠΕΡΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ”

Leave a reply

Δημοφιλή άρθρα