Tuesday, August 9, 2011

ΠΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΕΙΣΑΙ;

«ΠΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΕΙΣΑΙ; » · ΜΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΑΚΤΙΚΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΧΕΣΗ, ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.
Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που συνεχώς γυρίζουν από αυτήν την συγκεκριμένη ερώτηση του «πόσο καλοί είναι;».
Συνεχώς αισθάνονται την άμεση ανάγκη να υπερβάλλουν τον εαυτό τους για να αποδείξουν ότι εργασιακά και ανθρώπινα είναι πολύ χρήσιμοι και δεν «στέκονται» εκεί με την αίσθηση της ανικανότητας και αβουλίας.
Έχουνε πολύ χαμηλό δείκτη αυτοεκτίμησης και ποτέ δεν αισθάνονται ότι είναι σε θέση να πιάσουν αποδόσεις που άλλοι περιμένουν για αυτούς.
Δεν σταματάνε ποτέ να εργάζονται και να κουράζονται επιδιώκοντας την μεγάλη απόδοση χωρίς να λάβουν υπόψη τι κοστίζει αυτό σε ψυχή και σώμα.
Παραμερίζουν πλήρως τις ανάγκες και του σώματος και της ψυχής για διασκέδαση και ξεκούραση προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους.
Εάν σε κάποιες περιπτώσεις δεν τα καταφέρουν έρχεται τότε το «μεγάλο κακό».
Αυτό που αισθάνονται είναι μια έντονη κατάθλιψη μέχρι τα σύνορα της πλήρης κατάρρευσης και πολύ τακτικά εμφανίζονται και με αυτοκτονικότητα στο νοσοκομείο.
Πρόκειται για μια τάξη ανθρώπων που χρειάζονται ιδιαίτερη μεταχείριση, προσοχή και εμφανίζουνε αυτό το συγκεκριμένο σύμπτωμα της ερώτησης, «Είμαι αρκετά καλός πάλι;».

No response to “ΠΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΕΙΣΑΙ;”

Leave a reply

Δημοφιλή άρθρα