Friday, October 21, 2011

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΓΟΝΙΔΙΑ

Η ΓΟΝΙΔΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΆΝΟΙΞΑΝ ΈΝΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΈΡΕΥΝΑ ΌΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ.
Εικόνες και σύνδρομα, καταθλιπτικά, που μέχρι τώρα τα θεωρούσαμε αποκλειστικό «ψυχικής» αιτιολογίας, αποδεικνύεται ότι είναι κατά κύριο λόγο, αποτελέσματα κάποιων λοιμώξεων ή κυτταρικών διαταραχών, εντός του εγκεφάλου που ευθύνονται μάλιστα μοριακά τμήματα κάποιων κυττάρων.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της λειτουργίας των λεγόμενων mRNΑ στις διάφορες καταθλιπτικές διαδικασίες.
Όταν λέμε για mRNA πρόκειται για μια υποπρωτεΐνη, πολύμορφη και πολυποίκιλη, που κυκλοφορεί μεταξύ των διάφορων κυτταρικών οργανισμών σε διάφορα σχήματα, έτσι ώστε να μεταδίδει πληροφορίες για τη κατοπινή του «συμπεριφορά» σε ότι αφορά την σύνθεση νέων μορίων ή νέων «ιδιοτήτων».
Όταν λοιπόν αυτός ο μηχανισμός, για ποικίλους λόγους, δεν μπορεί να συντονιστεί σωστά, ή παρεμβάλλεται κάποια λοίμωξη ή οποιαδήποτε άλλη αιτία, η οποία δημιουργεί μια «παρακαμπτήριο» κυκλοφορία, τότε εκφράζεται διαφορετικά και ένα από τα αποτελέσματα του είναι εκείνες οι εγκεφαλικές δυσλειτουργίες που προκαλούν τις καταθλίψεις.
Βέβαια, ανάλογα σε πιο σημείο του εγκεφάλου ή πιο νευρωνικό τόξο θα επηρεαστεί, θα έχουμε και τη μεγαλύτερη επιρροή και την ανάλογη εμφάνιση της κλινικής εικόνας.
Σήμερα στον τομέα της χημείας, και ιδιαίτερα με την συμβολή των ραδιοϊσοτόπων, μπορούμε να τα παρακολουθήσουμε αυτά και να τα «αντιμετωπίσουμε» στις αρχικές μορφές.
Βέβαια χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή, γιατί ακόμη είμαστε στην αρχή· πάντως και μόνο η γνώση ότι η κατάθλιψη δεν είναι αποτέλεσμα που έρχεται από τον ιό, αλλά είναι μια οργανικής αιτίας ,εγκεφαλική διαταραχή, βοηθάει τα μέγιστα τους επιστήμονες στις καινούργιες θεραπείες και στην αντιμετώπιση της.

No response to “ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΓΟΝΙΔΙΑ”

Leave a reply

Δημοφιλή άρθρα