Tuesday, April 6, 2010

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

ΓΝΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΟΤΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΩ ΠΡΟΤΥΠΩΝ. ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.
Όσο και αν αυτό φαινομενικά φαίνεται απίθανο είναι όμως σωστό το ότι η κατάθλιψη ανεβαίνει ραγδαία με την συσσώρευση πλούτου που γίνεται και επιδεικνύεται. Ο λόγος είναι ότι ακριβώς αυτά συμβαίνουν σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και ισχύει το «όπως ήρθαν έτσι θα φύγουν».
Η ένταση που δημιουργείται σε όλη την ζωή του ανθρώπου προκειμένου να κατακτήσει αυτά τα υποτιθέμενα πρότυπα πλουτισμού και κατανάλωσης του οδηγεί σε μια τρομερή απομάκρυνση από την εγκεφαλική δραστηριοποίηση άλλων πραγμάτων που φέρνουν πραγματική ικανοποίηση όπως π.χ. οι κοινωνικές επαφές, το σεξ, η δημιουργία, το διάβασμα, η ανακάλυψη και η χαρά της επικοινωνίας.
Η δραματική εξέλιξη που παίρνει όλο αυτό το σύστημα πλέον αναπτύσσεται πέρα από διαστρωματικά σε όλα τα κομμάτια του λαού με αποτέλεσμα να έχουμε πολύ εκτεταμένες καταθλίψεις οι οποίες πλέον αγγίζουν κλινικές μορφές και αυξάνουν την τάση των αυτοκτονιών.
Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στις πλούσιες χώρες μένουν ανικανοποίητοι και νοιώθουν χαμένοι μέσα στις ποσοτικές ανάγκες που αναζητούν σε μια μορφή ζωής που την κυριαρχεί ο καταναλωτισμός.
Απαιτείται μια πολύ διαφορετική ψυχολογία που δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με τον άρρωστο καπιταλισμό που ζούμε σήμερα. Το παν είναι να είσαι και όχι να έχεις.

No response to “ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ”

Leave a reply

Δημοφιλή άρθρα