Wednesday, May 27, 2009

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ - ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΑ


ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.Είναι ο πονοκέφαλος του μεσήλικα, έχει αλλεργική προδιάθεση και εμφανίζεται μετά το πρωινό ιδιαίτερα σε κατάσταση πίεσης και μετά από χρήση αλκοόλ και ουσιών.
Πρόκειται για έντονο πόνο γύρω από το μάτι που συνοδεύεται από κοκκίνισμα, δάκρυα, αρκετές φορές ρινόρροια και μείωση της κόρης του οφθαλμού.
Μπορεί η κατάσταση αυτή να εμφανισθεί 2-3 φορές την μέρα.Μπορεί να «σηκώσει» τον ασθενή μέσα από τον ύπνο με έντονο πόνο.
Αν και η αιτία της αθροιστικής κεφαλαλγίας είναι κυρίως αλλεργικού τύπου.
Η άσχημη ψυχολογική διάθεση και η περιβαλλοντολογική μαζί με την κοινωνική επιρροή παίζουν έναν πολύ μεγάλο ρόλο στην συχνότητα εμφάνισής της.
Μια μεγάλη «παγίδα» για αυτούς τους ασθενείς είναι τα εργοταμινούχα, κωδεΐνούχα και κορτιζονούχα φάρμακα.Επειδή η χρήση των φαρμάκων αυτών φέρνει μια προσωρινή ηρεμία από τους πόνους, γίνεται τακτικά υπερκατανάλωση τους και αρκετές φορές μαζί με το ποτό.
Στις περιπτώσεις αυτές έχουμε σχεδόν πάντα να αντιμετωπίσουμε πέρα από την αθροιστική κεφαλαλγία και το πρόβλημα «χαμηλής» εξάρτησης από τα παυσίπονα.

No response to “ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ - ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΑ”

Leave a reply

Δημοφιλή άρθρα