Wednesday, January 26, 2011

Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΙΣ ΒΑΡΙΕΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΤΑΝΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΝ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ Η ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ, Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 1% ΤΟΤΕ ΣΕ ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΠΩΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΑΧΙ.
Έχουμε δηλαδή κυρίως στις βιομηχανικές χώρες μια εμφάνιση της κατάθλιψης πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη και από ότι φαίνεται θα συνεχιστεί πάρα πολύ εντονότερα. Οι λόγοι πρέπει ασφαλώς να διερευνηθούν σε επίπεδο επιστημονικό κυρίως σε ότι αφορά την λειτουργία του εγκεφάλου γιατί στην κατάθλιψη εν προκειμένου έχουμε εγκεφαλική δυσλειτουργία αλλά πρέπει και να εξετάσουμε άλλους παράγοντες.
Εξελισσόμεθα χωρίς να το θέλουμε και χωρίς να το καταλαβαίνουμε σε μια κοινωνία μελαγχολικών ανθρώπων με όλα τα συμπτώματα που έχει η κατάθλιψη σε αυτές τις καταστάσεις.
Η απάθεια, η εύκολη συγκίνηση, η αδράνεια, η αδυναμία χαράς, η αδυναμία ψυχικής επικοινωνίας, επαφής κ.λ.π. είναι κάτι που βασανίζουν πλέον σε εθνικό επίπεδο όλα τα κράτη. Πρέπει η έρευνα στο σημείο αυτό να γίνει εντονότερη και να αναζητηθούν όσο είναι καιρός λύσεις.

No response to “Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΙΣ ΒΑΡΙΕΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΤΑΝΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ”

Leave a reply

Δημοφιλή άρθρα